Utorak, 16 Aprila, 2024

Dodik je nervozan: Nećete me vidjeti u zatvoru!

Najčitanije objave

Današnjem ročištu u predmetu koji se vodi zbog krivičnog djela neizvršavanje odluka visokog predstavnika pristupila su tri tužioca, optuženi Milorad Dodik s advokatom te branitelj drugooptuženog Miloša Lukića Slavko Jandrić. Nakon završenog ročišta, Dodik je dao dužu izjavu za medije. Tako
on tvrdi da je njegov cilj eliminacija, što pokazuje razdvajanje postupka.

“Sudija je odgodio ročište. Razdvajanje postupka potvrđuje da sam ja meta i da se pokušava eliminirati iz političkog života. Optužnica opet nije pročitana, vidim da su nervozni”, izjavio je Dodik nakon ročišta.

Dodao je da je tužitelj zabilježio da mu je uputio neprimjerene riječi.

“Ja to nisam učinio. Rekao sam ‘ko je ovaj kreten’. Da, jesam. To sam svjesno rekao kako bih ga iznervirao. Siguran sam da ću se obraniti, nećete me vidjeti u zatvoru”, izjavio je Dodik.

Dodao je da vjeruje da će biti oslobođen te da će nakon toga podnijeti tužbu protiv Bosne i Hercegovine, koja će morati platiti visoku kaznu zbog nesposobnih tužitelja.

Naglasio je da se čvrsto drži Ustava BiH i ponovno je oštro kritizirao međunarodne predstavnike u BiH, posebno iz SAD-a i Velike Britanije, te je izjavio da zbog njih “ova zemlja nema budućnost”.

Najnovije objave