Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

Đukanović podnio ostavku, Danijel Živković na čelu DPS-a

Najčitanije objave

Predsjednik DPS Crne Gore Milo Đukanović podnijeće ostavku na tu funkciju. Vršilac dužnosti predsjednika te stranke biće Danijel Živković, sada šef kluba poslanika, javila je TVCG. Đukanović je bio na čelu DPS-a od 1998. godine, odnosno 25 godina, piše crnogorski portal Kodex.

O ovoj odluci, Đukanović je informisao partijske kolege.

Sjednica GO partije biće uskoro održana.

Đukanović je nedavno poražen na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori.

Odlazeći predsjednik Crne Gore ranije je na Parlamentarnom kanalu potvrdio da je njegovo povlačenje bilo na stolu na Kongresu 2021. godine, ali je tada zaključeno da nije vrijeme za to.

Đukanović je polovinom marta, međutim, najavio je da će se povući sa funkcije čelnika te stranke.

Tada je rekao da unutarpartijski izbori u DPS-u dolaze nakon predsjedničkih i prijevremenih parlamentarnih izbora u roku od 60 do 90 dana nakon završetka izbora. Tada se bira novo rukovodstvo partije.

Od 1991. godine, Đukanović je bio potpredsjednik DPS Crne Gore. Kada je 1997. godine eskalirao sukob sa dotadašnjim liderom Momirom Bulatovićem, na mjesto predsjednika partije izabrana je Milica Pejanović Đurišić.

Treći kongres je održan 31. oktobra 1998. godine, i tada je Đukanović izabran na mjesto predsjednika, što je funkcija koju je obavljao do danas.

Posljednji kongres DPS-a održan je u januaru 2021. godine, nakon poraza na izborima 2020. godine. I mada je Đukanović, po sopstvenom priznanju, kao opciju imao povlačenje, do toga nije došlo.

Najnovije objave