Utorak, 16 Jula, 2024

Devet renomiranih šahista na turniru u Sarajevu

Najčitanije objave

Šahovski turnir pod nazivom “It chess cup agentlocator 2021” bit će održan danas u Sarajevu u organizaciji Šahovskog kluba Sarajevo u saradnji s firmom AgentLocator iz Sarajeva.

Turnir je pozivnog karaktera, a nastupit će devet renomiranih šahista.

Prvi favoriti turnira po rejtingu su nekadašnji trostruki prvak bivše Jugoslavije u šahu, velemajstor Milan Vukić iz Banja Luke, zatim reprezentativac i osvajač srebrene olimpijske medalje za BiH velemajstor Emir Dizdarević.

Šansu će tražiti internacionalni majstor Goran Trkulja iz Zenice, te iskusni majstor FIDE Efim Muratović iz Goražda.

Ništa puno manje po kvaliteti i rejtingu ne zaostaju ni majstori FIDE Amir Hadžović i Muris Konjičanin iz Sarajeva, kao ni majstorski kandidat Muamer Mrnđić iz Konjica.

Šansu na turniru za što bolji plasman tražit će i mladi Nermin Haznadar, šampion Bosne i Hercegovine u kategoriji do 18 godina, te majstorski kandidat Suad Kurtćehajić.

U subotu su planirana odigravanja četiri, a u nedjelju pet kola. Zatvaranje turnira i podjela nagrada planirana je u nedjelju.

Nagradni fond turnira je 7.000 KM, a pobjednik će pored nagrade od 1.800 KM osvojiti i pehar u trajno vlasništvo, saopćeno je iz Šahovskog kluba Sarajevo.

Najnovije objave