Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024

Deseta jubilarna biciklijada Djeda Mrazova u Mostaru

Najčitanije objave

U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub (BK) Mostar u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” tradicionalno, a već desetu godinu zaredom, organizira biciklijadu Djeda Mrazova u Mostaru.

Biciklijada će se održati u nedjelju, 19. prosinca, s početkom u 12 sati.

Start i završetak biciklijade bit će ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače (Rondo), a vozit će se krug po cijelom gradu. Ispred Kosače bit će upriličeno fotografiranje građana Mostara s Djeda Mrazevima, a druženje će se nastaviti u Zimskom gradu Adventu na šetnici Nikole Šubića Zrinskog (bivše Lenjinovo šetalište), uz glazbu i božićno-novogodišnje delikatese.

Kao prethodne dvije godine, Djeda Mrazevi će najmlađim građanima Mostara, koji se zateknu na ulicama, dijeliti slatkiše te prigodne darove.

“Jedna od naših najljepših manifestacija nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, ponovo će ugledati svjetlo dana, a biciklisti će na sebe obući dobro nam poznata crvena odijela i krenuti u vožnju gradom kako bi ponovo ozarili srca naših najmlađih sugrađana. Ovo je već jedan tradicionalan događaj na koji se odaziva jako velik broj biciklista željnih da pronesu praznični duh ulicama Grada Mostara”, izjavio je Toni Zorić iz BK Mostar.

Iz udruženja “Hercegovina Bike” pozivaju sve građane Mostara da se pridruže biciklijadi koja bi ove godine trebala biti najbrojnija.

“Ovim putem pozivamo sve građane Grada Mostara da izađu na ulice i pozdrave vesele Djedice i njihove kolegice Mrazice. Također, pozivamo i sve naše kolege bicikliste da se odazovu na ovaj događaj te budu promicatelji kulture življenja i veselog duha i ozračja pred božićno-novogodišnje praznike”, poručuju iz BK Mostar.

U biciklijadi mogu sudjelovati svi koji se obuku u Djeda Mraza, ili barem na glavu stave njegovu kapu, a za sigurnost svih biciklista brinut će se djelatnici MUP-a HNŽ-a, priopćili su organizatori.

(Fena)

Najnovije objave