Petak, 14 Juna, 2024

Dani Alves se vratio u Barselonu i kritikovao Bartomeu

Najčitanije objave

Brazilski fudbaler Dani Alves je krajem oktobra ostao bez kluba nakon što je raskinuo saradnju sa Sao Paulom zbog finansijskih razloga, ali za njega je to bio odličan potez.

Nekoliko sedmica kasnije mnogi su bili iznenađeni kada je potvrđeno da se Alves vratio u Barcelonu nakon pet godina i da je potpisao ugovor do kraja ove sezone.

Alves bi za Barcelonu trebao debitovati sredinom januara kada se oporavi od koronavirusa, a navijači vjeruju da će on biti veliko pojačanje na poziciji desnog beka gdje klub nije uspio da nađe adekvatnu zamjenu nakon njegovog odlaska 2016. godine.

Joan Laporta je dao Alvesu šansu da ponovo zaigra u dresu Barcelone i ukoliko opravda očekivanja sigurno će na ljeto produžiti ugovor na još godinu dana. Ipak, Brazilac je priznao da se ne bi vratio u klub da je na čelu ostao Josep Maria Bartomeu.

“Ne bih prihvatio ponudu od Bartomeua i to je valjda svima jasno. Otišao sam kada je on bio predsjednik jer nisam htio da sarađujem s takvom osobom. Sigurno je da se ne bih ni vratio da je on još uvijek tu”, rekao je Alves i dodao.

“Imao sam neki osjećaj da ću da se vratim u Barcelonu. Iako mnogi ljudi smatraju da je to čudno uspio sam da se vratim. S Laportom sam se dogovorio sve za nekoliko minuta. Sada svi imamo cilj da vratimo klub u sami vrh jer tu i pripada. Laporta će sigurno napraviti odlične stvari, ali je jasno da mu za to treba vremena”.

Najnovije objave