Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Danas počinje Košarkaški kup kraljevskog grada Jajca

Najčitanije objave

U okviru obilježavanja Dana općine Jajce svečano će biti otvoren 4. Košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2005. godine i mlađe.

Na jednom mjestu kroz trodnevno druženje gledaoci i ljubitelji košarke će imati priliku vidjeti više od 120 najtalentiranijih dječaka koji će pokazati ono što najbolje znaju kada je košarka u pitanju.

– Turnir što se tiče organizacije može početi, ekipe stižu u petak. Najuzbudljivije će svakako biti u nedjelju kad nas očekuje utakmica za treće mjesto i finale turnira – rekao je sportski direktor KK “Vodopad” Salih Keljalić.

Namjera ljudi u Košarkaškom klubu “Vodopad” Jajce je pružiti priliku djeci da se takmiče i igraju s najboljima te publici da gledaju najbolje ekipe iz Bosne i Herecegovine i regiona.

– Potrudit ćemo se da pokažemo naša košarkaška znanja na terenu protiv respektabilnih ekipa. Tim kao tim uvijek ima želju da bude u samoj završnici pa s tim mislima i željama mi ćemo se potruditi da damo sve od sebe da postignemo što bolji rezultat – kazao je trener KK “Vodopad” Kenan Popaja.

Prošlogodišnji pobjednik turnira KK “Cedevita” će imati težak zadatak da zadrže prvu poziciju na jednom od najboljih turnira u BiH.

U grupi A snage će odmjeriti KK “Cedevita” i KK “Budućnost Voli” Podgorica, KK “Sava” Beograd i Škola košarke “Dražen Petrović” Šibenik. Pored domaćina tunira KK “Vodopad” Jajce, u grupi B igrat će još i FKSE “Szekszárd”, KK “Budućnost” Bijeljina te OKK “Spars” Sarajevo.

Ovaj turnir se igra u Gradskoj dvorani Jajce, a organizator turnira je KK “Vodopad” u saradnji s Općinom Jajce.

Dan općine Jajce od 2014. godine obilježava se 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva.

Najnovije objave