Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Cristiano Ronaldo će na ljeto napustiti Man Utd ako se ne kvalificira u Ligu prvaka?

Najčitanije objave

Cristiano Ronaldo bi trebao napustiti Manchester United na ljeto ako se klub ne kvalificira u Ligu prvaka.

Ronaldo je zabrinut sa situacijom u klubu a i u momčadi, koji trenutno zauzima sedmo mjesto u Premijer ligi.

Ronaldo, koji sljedećeg mjeseca puni 37 godina, namjerava da nastavi igrati do svoje 40. godine, ali želi da završi karijeru kao pobjednik, a trenutno su male šanse da se to dogodi u Unitedu.

Portugalska golgeterska legenda vratila se u klub na početku sezone sa dvogodišnjim ugovorom i vjerovao je da United ima tim za velike počasti.

Ali povratak iz snova se pretvorio u noćnu moru s “Crvenim đavolima” koji su na 7. mjestu na tabeli koje vodi u Evropsku konferencijsku ligu.

Prošle sedmice se u eksplozivnom intervjuu oglasio o stavu unutar Uniteda i kazao da nije u Unitedu kako bi se takmičio za šesto ili sedmo mjesto.

Takođe je sugerisao da neki od mlađih igrača u klubu nisu bili spremni da slušaju savjete iskusnijih profesionalaca poput njega.

Novi menadžer Ralf Rangnick nije uspio zaustaviti alarmantan pad forme kluba u posljednim utakmicama a večeras putuju da se suoče s novopromoviranim Brentfordom.

Crveni đavoli su u subotu predali vodstvo od 2-0 na gostovanju Aston Villi primivši dva gola u posljednjih 13 minuta regularnog vremena.

Ronaldo je propustio posljednje dvije utakmice zbog povrede, ali se očekuje da će biti spreman za večeras.

Najnovije objave