Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Borbe u Izraelu sve žešće, stotine mrtvih, brojni taoci

Najčitanije objave

Ubijeno je oko 300 Izraelaca, a preko 1500 ranjeno. Jeruzalem je brzo odgovorio pokretanjem masovnih napada na pojas Gaze. Ubijeno je oko 230 Palestinaca i 1700 ranjenih.

Pripadnici Hamasa oteli su velik broj izraelskih civila i vojnika i drže ih u zarobljeništvu u Gazi, potvrdila je izraelska vojska.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u podužem postu na Twitteru napisao je da će “Izrael pobijediti u ovom ratu bez ozbzira na visoku cijenu”.

– U svim dijelovima Gaze gdje je Hamas prisutan i gdje se njihovi borci skrivaju, ostat će samo ruševine. Kažem sada satnovnicima Gaze – otiđite sada jer ćemo silu priminjeniti svugdje, rekao je Netnayahu i dodao da se trenutno vode borbe na zadnjim lokacijama koje se “čiste od terorista”.

‘U borbi s teroristom‘ ubijen je jedan izraelski komandant, poručile su Izraelske odbrambene snage te potvrdile da je riječ o pukovniku Jonathanu Steinbergu, koji je bio komandant Nahal brigade.

Situacija u Izraelu i dalje nije u potpunosti pod kontrolom pošto na jugu zemlje još traju borbe s Hamasom, rekao je rano u nedjelju glasnogovornik izraelske vojske

Najnovije objave