Srijeda, 21 Februara, 2024

BH Telecom obustavio emitovanje putem servisa MY TV

Najčitanije objave

Regulatorna agencija za komunikacije naložila je 6. decembra BH Telecomu d.d. privremenu obustavu emitovanja utakmica s aktuelnog svjetskog fudbalskog prvenstva i drugih programskih sadržaja putem servisa MY TV, što je Telecom i učinio 8. decembra, saopćeno je iz Agencije.

Nalog je uslijedio jer je je BH Telecom emitovao ove sadržaje putem MY TV bez dozvole Agencije.

– Kako bi stekao pravo na emitovanje audiovizuelnih medijskih sadržaja putem servisa MY TV, BH Telecom Agenciji treba da podnese zahtjev za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje koje se vrši putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža – navodi se u saopćenju.

Slijedom nadležnosti Regulatorne agencije za komunikacije (Agencija) definisane Zakonom o komunikacijama, članom 46. stav (2), kojim je Agencija ovlaštena da preduzima sve potrebne korake u cilju obustave emitovanja bez dozvole, te članom 25. Pravilnika o postupku rješavanja povreda uslova dozvola i propisa, kojim je propisano da Agencija može u određenim slučajevima kada se to ocijeni potrebnim, odrediti privremene mjere.

Agencija će nastaviti postupanje u skladu sa zakonskim nadležnostima i procedurom predviđenom pravilima i propisima, navedeno je u saopćenju.

S obzirom na veliku zainteresovanost građana za praćenje utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu, BH Telecom je svoja prava na emitovanje uživo dvije utakmice četvrtfinala prenio na BHRT i time još jednom pokazao svoju društvenu odgovornost prema svim građanima Bosne i Hercegovine.

Najnovije objave