Petak, 24 Maja, 2024

Ambasador Murphy: Posjedujemo milijarde šifriranih poruka koje mogu dovesti do hapšenja mnogih ljudi!

Najčitanije objave

Ambasadori SAD-a u Bosni i Hercegovini i Srbiji, Michael Murphy i Christopher Hill, organizirali su sinoć konferenciju o transnacionalnom organiziranom kriminalu u Sarajevu. Prema priopćenju iz Ambasade SAD-a, uz rastuću prijetnju takvih kriminalnih mreža na Zapadnom Balkanu, suradnja i zajedničko jedinstvo svrhe postali su još važniji.

Na skupu u Vijećnici prisustvovali su tužitelji koji rade na predmetima organiziranog kriminala. Ambasador Murphy je rekao da je ova konferencija prilika da se izgrade mostovi potrebni za zajedničku borbu protiv transnacionalnih kriminalaca. On je također naveo tri cilja konferencije: poboljšati suradnju u provođenju zakona i razmjeni obavještajnih podataka, poboljšati individualne i organizacijske kapacitete te razviti objedinjene strategije.

Ambasador je također dao primjer operacije “Trojan Shield” koju je vodio američki FBI u suradnji s DEA-om, australijskom federalnom policijom i Europolom, navodeći da su kroz takva partnerstva dostupni potencijalni dokazi koji se mogu koristiti za smanjenje utjecaja transnacionalnih kriminalnih mreža.

Najnovije objave