Petak, 14 Juna, 2024

Alec Baldwin: Karijera mi je gotova, ali ja iz pištolja nisam pucao

Najčitanije objave

Slavni glumac Alec Baldwin je priznao da je njegova glumačka karijera možda završena nakon fatalne nesreće u kojoj je upucana Halyna Hutchins, snimateljica tokom snimanja filma “Rust”.
“To bi se moglo desiti”, rekao je Baldwin u velikom intervjuu kojeg je dao Georgeu Stephanopoulosu na televiziji ABC, dodajući da ga za karijeru više nije ni briga.

Ponovio je i to da “nije povukao obarač” tokom incidenta koji se desio 21. oktobra dok se snimao film u Novom Meksiku u SAD-u.

“Neko je stavio pravi metak u pištolj”, rekao je Baldwin, a prenosi BBC.

“Ne znam šta se desilo na setu. Ne znam kako je metak završio u tom pištolju, ne znam. Ali uradit ću sve što mogu kako se ovakvo nešto nikada više ne bi dogodilo”, dodao je Baldwin.

Prema njegovim riječima, Halyna Hutchins je upravljala svakim njegovim potezom tokom snimanja.

“Pokazivala mi je kako da držim pištolj pod tim uglom. Držao sam pištolj kako mi je rekla, tako da je na kraju bio uperen prema njenom pazuhu”, ispričao je Baldwin.

Kako je pojasnio da bi se scena snimila, trebao je repetirati pištolj, ali ne i povući obarač.

“Repetirao sam pištolj. Rekao sam joj: ‘Vidiš li ovo?’ ‘Vidiš li ovo?’ ‘Vidiš li ovo?’ Tada je pištolj opalio”, kazao je, između ostalog, Baldwin u intervjuu.

Podsjetimo, 21. oktobra na snimanju filma “Rust” na ranču kod Santa Fea u Novom Meksiku Baldwin poginula snimateljica Halyna Hutchins, a ranjen reditelj Joel Souza, nakon što je, prema svjedocima, Baldwin opalio probni hitac iz pištolja.

Glavno pitanje i dalje ostaje kako je “živi metak” završio u pištolju umjesto manevarskog streljiva. Zasada ni protiv koga nije podignuta optužnica.

Dva člana ekipe su pokrenula građansku parnicu povezanu s nesretnim slučajem, a producenta i još neke osobe terete za nemar.

Supervizorica Mamie Mitchell u tužbi protiv Baldwina navodi da se, prema filmskom scenariju, od njega nije tražilo da puca u spornoj sceni.

Mitchell, koja je pozvala policiju nakon tragičnog događaja, u tužbi iznosi tvrdnju po kojoj se Baldwin pucavši iz pištolja u smjeru Hutchins ponašao nepromišljeno i da je prekršio ili zanemario ostale sigurnosne protokole kada je posrijedi bojno streljivo i oružje na setu.

Ona smatra da je Baldwin sam trebao provjeriti je li u pištolju bojno streljivo i da nije smio zdravo za gotovo shvatiti izjavu pomoćnika reditelja o tome da je oružje sigurno.

Najnovije objave