Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Abazović ne očekuje radikalizaciju prosvjeda u Crnoj Gori

Najčitanije objave

Potpredsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović kazao je kako ne očekuje radikalizaciju prosvjeda u Crnoj Gori te dodao da ne vidi problem u iskazivanju nezadovoljstva građana.

Abazović je to kazao uoči početka sjednice Odbora za sigurnost i obranu, gdje će biti saslušan u vezi s posljednjom zapljenom pola tone kokaina u Crnoj Gori, a koji je bio sakriven u kutijama s bananama isporučenim tvrtki Voli.

Abazović je kazao da je zahvalan mitropolitu Joanikiju na jučerašnjoj pomirljivoj poruci.

“Zadovoljan sam izjavom mitropolita Joanikija, koji je kazao da ih ne interesiraju politički obračuni. Više od toga ne treba očekivati. Politika će se voditi suvereno iz Podgorice, iz institucija sustava, bez želja za uplitanjima sa strane. Zainteresiran sam za regionalnu suradnju, ali Crna Gora je suverena država”, kazao je Abazović.

On je istaknuo da manjinska vlada ili tehnička izazivaju konfuziju, a radi se o identičnoj stvari.

„To je prijedlog koalicije Crno na bijelo, svi su dobrodošli. Ako taj prijedlog ima većinu, sve je jasno. Ako nema, postoje druge opcije”, kazao je Abazović.

On je također istaknuo da se tijekom prošlotjednog posjeta patrijarhu SPC Porfiriju u Beogradu nije sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Imam komunikaciju s mnogim liderima u regiji, a bit će prigode i za tu vrstu sastanaka”, dodao je Abazović, prenose crnogorski mediji.

Najnovije objave