Utorak, 5 Marta, 2024

9. SARAJEVO DANCE FESTIVAL: Proglašeni novi državni prvaci

Najčitanije objave

Na državnom prvenstvu za grupe i formacije održanom proteklog vikenda u sklopu devetog Sarajevo Dance Festivala, Plesni klub “Astorija” je dobila nove državne prvakinje i viceprvakinje.

Tako je grupa Estrella osvojila je titulu državnog prvaka, a grupu čine:
Amina Hadžić, Magdalena Milišić, Gabrijela Katava, Lana Dursum i Evelina Kajtazović

Formacija Latin Divas osvojila je drugo mjesto i tako postala viceprvak, a tu formaciju čine:
Ema Herak, Nea Herak, Tajra Kučević, Nejra Zimić, Iman Mehmedović, Merjem Mehmedović, Hana Kumrić, Mona Kurto, Hana Asani, Nedžla Burić, Sanja Radović, Adna Kulovac i Berina Salihagić.

Na državnom prvenstvu za parove plesni parovi Berin Mešić i Lea Oković postali su državni su prvaci Bosne i Hercegovine u kategoriji 10 plesova, kategorija Pioniri 1, Ermin Mešić i Merjem Smajić su državni prvaci Bosne i Hercegovine u 10 plesova u kategoriji Pioniri 2, a na međunarodnom takmičenju Pionira osvojili su drugo mjesto.
Anes Taljanović i Džejla Ahmetović postali su dvostruki viceprvaci države u 10 plesova u kategorijama Omladinaca i U21;
Na WDSF- u za parove u Youth kategoriji, ovaj fantastični plesni par osvojio je šesto mjesto.

Pored ova tri para koja su se takmičila na državnom prvenstvu, Astorija je dobila dva nova plesna para koji su postigli značajan uspjeh na bodovnom turniru. U pitanju su Omar Rešo i Tajra Kučević u kategoriji Puoniri1 koji su osvojili drugo mjesto u disciplinama LA i ST plesova te Ismar Geljo i Amna Kadić koji su u istoj kategoriji zauzeli treće mjesto u LA i ST plesovima.

Najnovije objave