Petak, 14 Juna, 2024

Sve je spremno za najveći naučni događaj u regiji “12. Dani BHAAAS u BiH”

Najčitanije objave

Mostar će od 24. do 27. juna 2021. godine biti centralno mjesto susreta svjetskih renomiranih naučnika, umjetnika, doktora i profesora koji će se okupiti na “12. Danima BHAAAS u BiH”. Tom prilikom održaće se 26 stručnih simpozija iz medicinskih, tehničkih, prirodnih i humanističkih nauka, brojni paneli, okrugli stolovi i radionice. Predavaće oko 300 eminentnih predavača pred stotinama učesnika iz više od 20 zemalja. Ove godine, zbog pandemije korona virusa, organizatori su odlučili da se simpoziji prenose i online kako bi omogućili sudjelovanje svim zainteresiranim naučnicima koji neće biti u mogućnosti da dođu u Mostar.

“Veoma sam sretna što će se ovaj veliki događaj najzad održati u mom rodnom Mostaru”, rekla je predsjednica BHAAAS dr. Mahira Tanović . Prošle godine smo morali odgoditi održavanje 12. Dana BHAAAS u BiH zbog pandemije korona virusa, ali sada su se stekli uslovi da možemo u smanjenom kapacitetu  realizovati za nas ovu značajnu konferenciju. BHAAAS već 12 godina uspješno organizira ovaj naučni skup, za koji mogu reći da spada u najveće stručne događaje u regiji. U 30 simpozija iz prirodnih, društvenih, humanističkih i medicinskih nauka, učesnici će imati priliku čuti predavanja svjetskih lidera akademske zajednice. Također u sklopu Dana će se održati i svečana promocija Monografije BHAAAS-a čemu se posebno radujem”, kazala je Tanović.

BHAAAS od svog osnivanja dovodi vrhunske stručnjake u našu zemlju, od kojih su mnogi bh. porijekla i koji rade u prestižnim institucijama u Americi, Kanadi i šire.  Dani BHAAAS u BiH im pružaju priliku da svoje znanje i stručnost podjele sa kolegama i studentima u matičnoj zemlji.

Agencija “Republic” sarađuje sa BHAAAS-om od 2018. godine i ovo je drugi put da učestvujemo u organizaciji ovog važnog događaja za našu zemlju. Također, pored “Dana” sa BHAAAS-om smo realizovali (i realizujemo)  i druge uspješne naučne projekte poput: “60 sekundi o koronu”, Program naučnog novinarstvaza bh. novinare, prvu web platformu za oftalmologiju u BiH, stručni zdravstveni portal “Znanjem do zdravlja” i dr.

Najnovije objave