Utorak, 16 Jula, 2024

Komunikacijski trening za efikasan sistem upravljanja otpadom

Najčitanije objave

Od samog nastanka agencije Republic 2017. godine imali smo privilegiju raditi na mnogobrojnim projektima vezano za ekologiju i reciklažu otpada. Sa našim prijateljima iz Ekopaka već četiri godine implementiramo zanimljive kampanje edukacije stanovništva o važnosti reciklaže otpada. Već dvije godine radimo i na GIZ-ovom regionalnom projektu “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu”, a nedavno smo i uspješno realizirali projekat media kampanje za sortiranje otpada u Kantonu Sarajevo sa našim prijateljima i KJKP Rad.

Danas (14.10.2021.) pridružili smo se novom projektu “Efikasan sistem upravljanja otpadom u KS” koji provode Czech Republic Development Cooperation i People in need.

Naš zadatak je bio uraditi komunikacijski trening za nosioce projekta; KJKP Rad, Općina Centar, Sarajevo, Općina Ilidža Sarajevo, Općina Novi Grad Sarajevo, Općina Vogošća i Općina Novo Sarajevo.

Učili smo kako kreirati dobru marketing kampanju, što je to promotivna kampanja, zašto je važno imati dobru komunikacijsku strategiju, koji su to elementi dobre marketing strategije, kako uraditi brief prema marketing agencijama… Učili smo i osnove odnosa s medijima, kako napisati saopćenje, dati izjavu za medije, kako komunicirati s medijima…

Kandidati su bili sjajni i na naše zadovoljstvo uspješno su prošli sve praktične vježbe.

Najnovije objave