Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Ukrajina odgovorila na napad na dječiju bolnicu: Raketirali naftni depo u Rusiji. Sve gori, ima mrtvih

Najčitanije objave

Ukrajinska vojska je pokrenula masovne napade dronovima na nekoliko oblasti u Rusiji. Reuters izvještava da još uvijek nije jasno koliko je dronova lansirano.

Posljedice napada

Ruske vlasti saopštile su da je jedna osoba stradala, a dvije električne podstanice i naftni depo su zapaljeni. Ovi udari uslijedili su nakon što je ruska vojska raketirala dječiju bolnicu u Kijevu, pri čemu je poginula 41 osoba, što je jedan od najsmrtonosnijih napada u posljednjih nekoliko mjeseci.

Odgovor ruske protivvazdušne odbrane

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je na Telegramu da su njihovi sistemi protivvazdušne odbrane (PVO) uništili 38 ukrajinskih dronova, uključujući 21 borbenu bespilotnu letjelicu iznad južne Rostovske oblasti i sedam dronova iznad Kurske oblasti.

Eksplozije u volgogradskoj oblasti

Na Telegram kanalu Baza, koji ima izvore iz ruskih bezbjednosnih službi, objavljeno je da su se čule eksplozije u gradu Kalač na Donu u južnoj Volgogradskoj oblasti. Guverner Volgogradske oblasti, Andrej Bočarov, potvrdio je da su električna podstanica i naftni depo zapaljeni od dijelova ukrajinskih dronova koje je uništila ruska PVO.

Snimci na društvenim mrežama

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji navodno prikazuje direktni udar drona u naftni depo u gradu Kalač na Donu, gdje je već buktao požar.

Najnovije objave