Srijeda, 24 Jula, 2024

Drama u Bijeloj kući: Pogledajte ko je osam puta posjetio Bidena

Najčitanije objave

Bijela kuća je u ponedjeljak objavila da se američki predsjednik Joe Biden ne liječi od Parkinsonove bolesti. Ova izjava dolazi nakon izvješća da je neurolog specijaliziran za tu bolest posjetio Bijelu kuću osam puta tijekom protekle godine.

Zabrinutost nakon debate

Zabrinutosti za zdravlje predsjednika Bidena pojavile su se nakon njegovog nastupa na debati 27. lipnja s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom. New York Times je objavio da dnevnik posjetitelja Bijele kuće pokazuje da je Dr. Kevin Cannard, neurolog specijaliziran za poremećaje pokreta, posjetio Bijelu kuću osam puta od prošlog ljeta do proljeća ove godine.

Nepoznati razlozi posjeta

Tokom brifinga, glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre odbila je potvrditi Cannardove posjete, pozivajući se na sigurnosne razloge i privatnost uključenih. Nije jasno je li dr. Cannard bio u Bijeloj kući kako bi liječio ili posavjetovao predsjednika ili je bio tamo zbog drugih sastanaka.

Cannardova uloga i izjave

Dr. Cannard, prema njegovoj javno dostupnoj biografiji, bio je konzultant za neurologiju medicinske jedinice Bijele kuće od 2012. do 2022., što obuhvaća administracije Baracka Obame i Donalda Trumpa. Cannard nije odgovorio na zahtjeve New York Timesa za komentar o njegovim posjetama.

Izjava liječnika Bijele kuće

Dr. Kevin O'Connor, liječnik Bijele kuće, potvrdio je da je dr. Cannard vidio Bidena tri puta tijekom tri i pol godine njegova predsjedništva, ali nije izravno naveo je li razlog tih posjeta liječenje predsjednika. O'Connor je implicirao da je većina posjeta dr. Cannarda bila povezana s liječenjem drugih zaposlenika Bijele kuće.

Godišnji pregledi

Dr. O'Connor je također izjavio da je Biden svake godine posjećivao dr. Cannarda kao dio svog godišnjeg fizičkog pregleda te da posljednji pregled nije pronašao nikakve znakove Parkinsonove bolesti.

Najnovije objave