Petak, 20 Septembra, 2024

FIT Coding Challenge prilika da studenti pokažu talente u programiranju i inovacijama

Najčitanije objave

Fakultet informacijskih tehnologija Univerziteta “Džemal Bijedić” Mostar organizira 15. FIT Coding Challenge koji će se održati 3. i 4. lipnja u prostorijama ovog fakulteta.

Svečano otvaranje počet će u petak, 3. lipnja, u 9 sati i 30 minuta video obraćanjem veleposlanika SAD-a Michaela J. Murphya, te pozdravnim govorima veleposlanika Kraljevine Norveške Olava Reinerstena, zatim predstavnika Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, a potom i predstavnika Univerziteta “Džemal Bijedić” i Fakulteta informacijskih tehnologija.

“Kroz veliki broj aktivnosti koje provodimo, naš glavni prioritet je da u potpunosti prilagodimo događaj potrebama mladih”, poručili su organizatori.

Ističu kako će, pored natjecanja, studenti i posjetitelji imati priliku nazočiti tribinama, ali i sudjelovati na sajmu zapošljavanja na kojem će IT firme iz zemlje i regije predstaviti svoje potrebe na tržištu rada.

“Ovo je prilika za naše studente da pokažu svoje talente u oblastima programiranja, cyber sigurnosti, igara i inovacija. Fakultet je u posljednjih dvadeset godina školovao i promovirao brojne talente i smatramo se institucijom koja obrazuje kvalitetne kadrove u IT sektoru u regiji, čemu svjedoči i velika zainteresiranost za upis studenata iz cijele BiH i regije”, dodali su s ovog fakulteta.

Još su kazali kako je cilj proširiti suradnju s institucijama iz različitih sektora, prvenstveno jer je IT sektor, kako ističu, budućnost u svim granama znanosti i gospodarstva.

Poseban su naglasak na kraju stavili na važnost ostanka mladih u Bosni i Hercegovini, kako bi mladi stručni kadrovi u ovoj zemlji gradili svoju zajedničku budućnost.

Najnovije objave