Petak, 20 Septembra, 2024

U Kantonu Sarajevo otvoren Sajam srednjih škola

Najčitanije objave

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović danas je otvorila Sajam srednjih škola ispred BBI centra u Sarajevu.

– Na Sajmu srednih škola danas se predstavljaju 44 srednje škole. Ovo je prilika za učenike prevashodno devetnih razreda osnovnih škola da dođu da iz prve ruke na jednom mjestu pogledaju sve sadržaje koje nude škole u Kantonu Sarajevo. Naše srednje škole, stručne, tehničke i druge imaju toliko mogućnosti koje mogu odgovoriti svim izazovima s kojima će se susretati učenici u Kantonu Sarajevo – izjavila je Hota-Muminović.

Na sajmu su se učenici osnovnih škola upoznali sa specifičnostima svake srednje škole u Kantonu Sarajevo, te razmijenili znanja i iskustva sa učenicima srednjih škola.

Učenica Srednje zubotehničke škole Lamija Sejdić istakla je da je Sajam prilika dobre promocije svih škola.

– Naša Srednja zubotehnička škola nudi dva smjera, zubni tehničar i stomatološka sestra tehničar. To su zanimanja koja su visoko kotirana u ovom društvu, a o kojima se naobrazba stiče u Srednjoj zubotehničkoj školi. Naši dragi mali maturanti se nalaze na raskrsnici puta, nadamo se da će upisati našu školu i da će ih ona odvesti na put sreće i uspjeha – kazala je Sejdić.

Učenica trećeg razreda Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža Lamija Vatić poručila je da budući srednjoškolci trebaju upisati ovu školu zbog toga što pruža velike mogućnosti na tržištu rada.

– Mi smo sa svojim smjerovima i zanimanjima izašli iz okvira štamparije. Zato učenici naše škole svoje zaposlenje mogu tražiti u svim kompanijama koje imaju potrebu za grafičkim dizajnom, redizajnom, fotografijom, multimedijom te animacijama – rekla je Vatić.

Najnovije objave