Utorak, 22 Oktobra, 2024

DETALJI UBISTVA NA IGMANU: Izbo ga nožem jer mu je psa gađao kamenom

Najčitanije objave

Na putu prema Igmanu sinoć se dogodila tragedija koja je potresla Sarajevo. Armin Kahvić, tridesettrogodišnji muškarac, preminuo je nakon što je izboden nožem. Prema informacijama koje je prenio portal Avaz, osumnjičeni za ubistvo je njegov prijatelj, s kojim se tokom šetnje posvađao. Ovaj slučaj ukazuje na tragičan ishod naizgled beznačajne svađe, koja je eskalirala u smrtni ishod.

Svađa zbog psa dovela do tragedije

Prema informacijama, osumnjičeni je šetao svog psa kada je naišao Kahvić u automobilu. Navodno je između njih dvojice izbila svađa, nakon čega je Kahvić navodno kamenom udario psa, koji je pritom zadobio povrede. Uslijed tog čina, osumnjičeni je navodno nasrnuo na Kahvića i izbo ga nožem. Ova dramatična scena završila je tragično, ostavljajući pitanje da li se ova eskalacija mogla izbjeći.

Hitna pomoć nije mogla spasiti život

Kahvić je u automobilu bio s djevojkom koja je, nakon napada, pokušala spasiti njegov život tako što ga je odvezla u Zavod za hitnu medicinsku pomoć “Prim. dr. Silva Rizvanbegović”. Međutim, uprkos naporima ljekara, nažalost, nije bilo moguće spasiti ga, te je konstatovana smrt. Ljekar je oko 18.00 sati obavijestio Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo o dolasku teško povrijeđenog muškarca, što je bio početak policijske istrage.

Policijska istraga i hapšenje osumnjičenog
Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo ubrzo su identifikovali i uhapsili osumnjičenog za ubistvo. Riječ je o muškarcu inicijala A.M., rođenom 1999. godine u Žepču, koji je nastanjen na Ilidži. Osumnjičeni je priveden u službene prostorije gdje se nad njim vrši kriminalistička obrada. Nakon obrade, biće predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, gdje će se odlučivati o daljnjim postupcima.

Nesretan ishod i povijest preminulog

Armin Kahvić, rođen 1991. godine u Sarajevu, bio je poznat po tome što je ranije privođen u policijskoj akciji pod nazivom “Meta” zbog povezanosti s drogama. Ova informacija dodatno ističe tragičan kraj mladića koji je već imao problematičnu prošlost.

Ova tragedija na Igmanu još je jedan podsjetnik na to kako nasilje može eskalirati iz naizgled beznačajnih sukoba, te kako nepromišljeni potezi mogu dovesti do fatalnih posljedica. Sarajevska javnost ostaje šokirana ovim slučajem, a pravda će tek biti servirana kroz daljnji sudski proces.

Najnovije objave