Subota, 28 Septembra, 2024

Amerika će spriječiti haos u BiH: Bećirović nakon sastanka sa zvaničnicima State Departmenta iznosi ključno obećanje!

Najčitanije objave

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Denis Bećirović, održao je ključan sastanak u New Yorku sa visokim zvaničnicima State Departmenta. Bećirović je dobio jasan signal od američkih predstavnika: SAD neće dozvoliti destabilizaciju Bosne i Hercegovine.

SAD neće tolerisati prijetnje stabilnosti BiH

Tokom sastanka sa Johnom Bassom, Jamesom O'Brienom i Alexanderom Kasanofom, Bećirović je dobio snažne poruke. Američki zvaničnici su jasno dali do znanja da će poduzeti sve potrebne korake kako bi osigurali mir i stabilnost u BiH, te očuvali Dejtonski mirovni sporazum.

Snažnija saradnja na putu ka EU i NATO-u

Bećirović je naglasio važnost produbljivanja saradnje između BiH i SAD-a, dok su obje strane bile saglasne u tome da su dodatni napori u institucijama BiH ključni kako bi se zemlja uspješno uključila u Plan rasta EU za Zapadni Balkan.

Podrška Bidena ključna za sigurnost BiH

Bećirović je pohvalio ohrabrujuće poruke predsjednika Bidena, koje pružaju snažnu podršku BiH na njenom euroatlantskom putu. Sastanak je završio dogovorom o budućim konkretnim aktivnostima koje će dodatno doprinijeti miru i stabilnosti u regiji.

Ovaj sastanak Bećirovića sa zvaničnicima State Departmenta potvrđuje ne samo strateško partnerstvo BiH i SAD-a, već i odlučnost Washingtona da zaštiti mir i stabilnost u zemlji, uprkos izazovima.

 

Najnovije objave