Subota, 28 Septembra, 2024

Pucnjava na prostorije kampanje Kamale Harris u Arizoni izaziva zabrinutost

Najčitanije objave

Policija u Arizoni saopštila je da su hici ispaljeni na kancelariju kampanje potpredsjednice SAD, Kamale Harris, koja se kandiduje za demokratskog predsjedničkog kandidata. Incident se dogodio u noći s ponedjeljka na utorak, kada je nekoliko metaka pogodilo kancelariju Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) u kvartu Tempe, u gradu Finiksu.

Prema izjavama policijskog predstavnika Ryana Cooka, kancelarije su bile prazne u trenutku napada, ali incident je izazvao ozbiljnu zabrinutost za sigurnost zaposlenih i građana u okolini.

“Zabrinuti smo za sigurnost onih koji rade u ovoj zgradi, kao i za ljude u neposrednoj blizini,” izjavio je Cook, dodajući da je istraga u toku i da policija analizira prikupljene dokaze. Niko još nije uhapšen, a motiv napada nije poznat.

Ovaj incident se dogodio nedugo nakon što je zabilježen drugi pokušaj atentata na Donalda Trumpa na njegovom golf terenu u West Palm Beachu 15. septembra. Harris je zakazala posjetu Arizoni u sklopu svoje kampanje za petak, što bi bila njena druga posjeta toj državi otkako je nominovana za predsjedničku kandidatkinju na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u augustu.

Najnovije objave