Nedjelja, 22 Septembra, 2024

Hezbolah ispalio 85 raketa na Izrael, IDF uzvratio zračnim udarima

Najčitanije objave

Sukobi između Hezbolaha i Izraela nastavljaju se eskalirati, a jutros je zabilježen novi val raketnih napada. Hezbolah je ispalio oko 85 raketa iz Libana prema sjevernom dijelu Izraela, pri čemu su ciljani vojni objekti i civilne zone. Izraelske odbrambene snage (IDF) potvrdile su da je veći dio raketa presretnut, dok su neke pogodile područja poput Kirjat Bijalika u blizini Haife, gdje su ranjene tri osobe i prouzročena materijalna šteta.

Meta napada Hezbolaha: Izraelska vojna baza i fabrika oružja

Hezbolah je u svom saopćenju naveo da su njihove rakete gađale izraelsku vazduhoplovnu bazu i fabriku oružja “Rafael” u blizini Haife. Izraelske snage su odgovorile zračnim udarima na ciljeve Hezbolaha u Libanu, dok jedinice protivvazdušne odbrane ostaju u stanju povišene pripravnosti.

IDF najavljuje nastavak udara

Izraelske vlasti su saopćile da će se zračni napadi na Hezbolah nastaviti i pojačati ako se napadi na izraelska civilna područja ne zaustave. Ovo je još jedan u nizu ozbiljnih sukoba između Izraela i Hezbolaha, koji su intenzivirani proteklih dana.

Sukobi između ove dvije strane nastavljaju izazivati zabrinutost zbog moguće eskalacije u širem regionalnom sukobu, dok obje strane prijete daljnjim vojnim akcijama.

Najnovije objave