Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Početak nove sezone Lige prvaka: Novi format i vrhunski fudbal

Najčitanije objave

Nova sezona u Ligi evropskih prvaka počinje večeras od 18.45 sati s utakmicama Juventus – PSV Eindhoven i Young Boys Bern – Aston Villa, a u 21.00 AC Milan – Liverpool, Sporting – Lille i Bayern München – Dinamo Zagreb. Ovogodišnji format donosi promjene – 36 klubova će se natjecati u ligaškom dijelu kroz osam kola. Najboljih osam ekipa izborit će plasman u osminu finala, dok će ekipe od 9. do 24. mjesta igrati play-off za osminu finala, u dvije utakmice – kod kuće i u gostima.

Ekipe koje zauzmu 25. mjesto ili niže ispast će iz europskih natjecanja za ovu sezonu. Očekuje nas uzbudljiva fudbalska jesen s mnogo atraktivnih mečeva, a vrhunac sezone će biti na proljeće i u ljeto sljedeće godine kada će biti odlučeno tko će podići pehar od 35 ekipa koje se natječu u elitnom razredu europskog klupskog fudbala.

Za ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini, Arena Sport će omogućiti direktne prijenose svih utakmica Lige prvaka. Prvo kolo se igra večeras, a u srijedu slijede susreti Bologna – Šahtar Donjeck, Sparta Prag – Salzburg, Celtic – Slovan Bratislava, Manchester City – Inter, PSG – Girona i Brugge – Borussia Dortmund, a u četvrtak Feyenoord – Bayer Leverkusen, Crvena zvezda – Benfica, Monaco – Barcelona, Atalanta – Arsenal, Brest – Sturm i Atletico Madrid – Leipzig. Preostali susreti kola će biti raspoređeni utorkom i srijedom.

Najnovije objave