Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Oglasila se supruga Anela Ahmedhodžića: ZAŠTO BIH GA DOVRAGA NA TO TJERALA?!

Najčitanije objave

Odluka Anela Ahmedhodžića da u bliskoj budućnosti više ne nastupa za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine izazvala je val reakcija među navijačima. Nakon što se defanzivac Sheffield Uniteda nije odazvao pozivu selektora Sergeja Barbareza za utakmice protiv Nizozemske i Mađarske, navodeći povredu kao razlog, mnogi su počeli spekulirati o stvarnim motivima iza ove odluke.

Supruga Marijana Cecilija na meti kritika

Posebnu pažnju u cijeloj priči privukla je supruga fudbalera, Marijana Cecilija-Ahmedhodžić, koja je postala meta neosnovanih napada i kritika. Neki su je čak proglasili glavnim krivcem za Anelovu odluku da se povuče iz reprezentacije. Ovi napadi, vođeni neprovjerenim tvrdnjama i nagađanjima, eskalirali su do te mjere da je Marijana bila prisiljena oglasiti se na društvenim mrežama kako bi zaštitila sebe i svoju porodicu.

“Šokirana sam i tužna zbog užasnih poruka i napada koje dobijam od ljudi koji misle da sam ja razlog zašto Anel više ne želi igrati za Bosnu,” napisala je na svom Instagramu. “Nikad nisam imala ništa s tim. On je odrastao čovjek s vlastitim izborima. Nikad nisam i neću govoriti o bilo čemu kada je u pitanju njegov fudbalski život.”

Marijana je jasno stavila do znanja da je uvijek bila ponosna na svog supruga zbog njegove karijere i da nikada ne bi imala razlog da ga odgovara od igranja za Bosnu i Hercegovinu. “Bila sam ponosna što je moj muž igrao za svoju zemlju, zašto bih ga dovraga tjerala da prestane to raditi?”

Podrška i nada za budućnost

Uprkos izazovnim trenucima, Marijana je izrazila nadu da će se njen suprug vratiti u reprezentaciju u budućnosti, jer zna koliko Anel voli svoju zemlju i svoje navijače. Odluka da se privremeno povuče dolazi u trenutku kada par očekuje drugo dijete, što također može utjecati na njegove lične prioritete i odluke.

Anel i Marijana su se vjenčali 2022. godine, a vijest o proširenju porodice objavili su u junu ove godine. Ova nova faza u njihovom životu može biti dodatni faktor u Anelovim razmišljanjima o balansiranju porodičnih obaveza i profesionalne karijere.

Ko je Marijana Cecilija?

Marijana Cecilija Mašić je Crnogorka koja se udala za Anela 2022. godine, da bi godinu dana kasnije imali glamurozno venčanje. Par je dobio sina kojem su dali ime Isak. Dječak je nedavno proslavio prvi rođendan.
Zanimljiv je podatak da je Marijana promijenila vjeru onaj momenat kada se udala za Anela, a vijesti o njenom prihvatanju islama objavljene su na Fejsbuk stranici Istiklal džamije gdje navode da je Marijana promijenila ime u Nisa.

“Odlučila sam da pređem na islam, ne samo zbog ljubavi prema Anelu. Najveći razlog je taj što je islam lijepa i tačna vjera. To sam učinila zbog sebe, da živim na najbolji mogući način. I to je dovoljno reći o ovoj temi”, izjavila je ona tada.

Anel je 2023. godine prešao da igra za Šefild junajted i proglašen je za najboljeg fudbalera ovog kluba. O sukobu sa ocem Anel je samo izjavio da je strašno ponižavajuće to što otac priča kako žena na njega baca crnu magiju, te da sa majkom ima odličan odnos, tj. da je finansijski izdržava.

Najnovije objave