Petak, 20 Septembra, 2024

Tragedija kod Kaknja: Četiri osobe poginule u slijetanju vozila u provaliju, među njima vlasnik Delta Petrola

Najčitanije objave

U slijetanju terenskog vozila Toyota Land Cruiser u provaliju duboku oko 300 metara na regionalnom putu Kakanj – Vareš, smrtno su stradala četiri muškarca, potvrdio je za Fenu portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Samir Valentić.

Prema njegovim riječima, Policijska stanica Kakanj je oko 11:45 sati primila telefonsku dojavu od građanina, koji je na lokalitetu Lipničko brdo, između Kaknja i Vareša, uočio terensko vozilo u kojem se nalaze četiri tijela.

Na mjesto događaja odmah je upućena patrola policijske stanice Kakanj, koja je utvrdila da se u provaliji dubokoj oko 300 metara nalaze četiri beživotna tijela. Vjeruje se da su ispali iz vozila – izjavio je Valentić, dodavši da je o incidentu obaviješten dežurni Kantonalni tužilac ZDK-a, koji je krenuo na lice mjesta i rukovodi uviđajem.
Na teren su poslani pripadnici Kriminalističke policije, Specijalne jedinice MUP-a ZDK, alpinistički tim, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći.

Više informacija o identitetu stradalih bit će poznato nakon završetka uviđaja – dodao je Valentić, otkrivši samo da se radi o bh. državljanima.
Prema saznanjima portala Vijesti.ba, među nastradalima je vlasnik kakanjske kompanije Delta Petrol, Bakir Spahić. Navodno je među stradalima i njegov brat.

Najnovije objave