Petak, 20 Septembra, 2024

Velika policijska akcija na Bjelašnici: Oduzima se imovina Ibri Berilu i njegovim saradnicima

Najčitanije objave

Na Bjelašnici je u toku velika policijska akcija koja privlači pažnju javnosti. Prema pouzdanim izvorima, sudska policija, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), i Agencija za upravljanje oduzetom imovinom Federacije BiH provode pljenidbu nezakonito stečene imovine od osumnjičenih u okviru akcije „Incitat“.

Podsjetimo, u okviru ove akcije ranije su uhapšeni načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, njegova pomoćnica Nađa Milišić, biznismen Adis Mulaosmanović, njegova sestra Edina Džigal, te bivši direktor Sarajevo-šuma Nermin Demirović. Ovi pojedinci su osumnjičeni za krivična djela koja uključuju zloupotrebu položaja, korupciju, i nezakonito sticanje imovine.

Prema informacijama koje je dobio “Avaz”, ukupna vrijednost imovine koja se plijeni, a za koju Tužilaštvo Kantona Sarajevo tvrdi da je stečena krivičnim djelima, iznosi tri miliona maraka. Ova imovina uključuje nekretnine i druge vrijednosti koje su, prema optužbama, pribavljene kroz koruptivne radnje i zloupotrebu službenih ovlaštenja.

Ova akcija predstavlja ključni korak u borbi protiv korupcije i nezakonitog bogaćenja u Bosni i Hercegovini. Sarajevske vlasti pokazuju odlučnost u suzbijanju ovakvih aktivnosti, što je signal da će se slične akcije nastaviti i u budućnosti. Pljenidba imovine na Bjelašnici je samo jedna od mjera koja ima za cilj vraćanje povjerenja građana u pravosudni sistem i jačanje vladavine prava.

Najnovije objave