Petak, 20 Septembra, 2024

Sukobi navijača Borca i Ferencvaroša na banjalučkim ulicama: Neredi i materijalna šteta pred revanš meč

Najčitanije objave

Noć uoči revanš meča između banjalučkog Borca i mađarskog Ferencvaroša, koji se igra za plasman u Ligu Evrope, banjalučke ulice postale su poprište sukoba između navijača ova dva kluba. Incidenti su zabilježeni na više lokacija u gradu, a sukobi su privukli pažnju javnosti zbog narastajuće napetosti među pristalicama oba tima.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se grupa navijača kako se sukobljava u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, dok građani prijavljuju da su se slični incidenti dogodili i na drugim lokacijama u Banjaluci. Prema informacijama koje prenose lokalni mediji, prava drama odigrala se kada je grupa od oko 50 navijača Ferencvaroša, poznatih kao “Zelena čudovišta”, počela praviti nerede u gradskim lokalima i paliti baklje.

Ova grupa navijača Ferencvaroša stigla je u Banjaluku mimo organizovanog prevoza, koji je bio planiran tek za danas. Njihovo divljanje i bakljada isprovocirali su domaće navijače Borca, što je dovelo do eskalacije sukoba. Iako nije bilo teže povrijeđenih, materijalna šteta na lokalima je evidentna.

Glavni kontingent navijača Ferencvaroša trebao bi stići u Banjaluku tokom popodnevnih časova, što dodatno povećava zabrinutost zbog mogućih novih incidenata pred utakmicu.

Najnovije objave