Nedjelja, 22 Septembra, 2024

Masovna tuča u Mostaru: Napad usred noći ispred pekare “Lučki most”

Najčitanije objave

Noć između 26. i 27. augusta 2024. godine obilježena je ozbiljnim incidentom u Mostaru. U 00:35 sati, Policijska uprava Mostar primila je više poziva građana koji su prijavili masovnu tučnjavu u Ulici Maršala Tita, u blizini pekare “Lučki most”.

Napad u crnom: Nepoznate osobe s fantomkama napale dva mladića

Kada su pripadnici policije stigli na mjesto događaja, zatekli su osobe H. P. (2005) i E. G. (2004), obojicu iz Mostara, pored vozila kojim je upravljao H. P. Prema izjavama svjedoka, pored njih su prošla dva crna džipa nepoznatih registracijskih oznaka. Vozila su se ubrzo zaustavila, a iz njih je izašlo nekoliko nepoznatih muškaraca obučenih u crno, s fantomkama na glavama. Naoružani drvenim palicama, napadači su počeli uništavati vozilo H. P., dok su istovremeno fizički napali E. G., udarajući ga šakama i nogama.

Povećanje nasilja u Mostaru: Još jedan incident u nizu

Ovo je samo jedan u nizu incidenata koji su nedavno uzdrmali Mostar i okolinu. Podsjećamo na ranije incidente u naseljima Opine i Baćevići, gdje su napadnuta djeca na igralištu, te na događaj u Malom Polju kod Bunice, gdje je dječak pretučen zbog nošenja majice FK Velež. Sve ove situacije imaju zajednički cilj – unošenje nemira i provokacija među građanima Mostara.

Reakcija policije i daljnje istrage

Odjel kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona obaviješten je o incidentu i poduzete su sve potrebne mjere kako bi se identificirali i priveli počinioci. Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog i drugih sličnih slučajeva, s ciljem vraćanja sigurnosti na ulice Mostara.

Najnovije objave