Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Optužnica protiv člana bande “United Tribuns” uhapšenog u Sarajevu

Najčitanije objave

Njemački tužilac iz Elvangena podigao je optužnicu protiv 35-godišnjeg muškarca, osumnjičenog za pokušaj ubistva, koji je uhapšen na aerodromu u Sarajevu dok je pokušavao pobjeći iz zemlje.

Optuženi, koji ima prijavljeno boravište u njemačkom gradu Heidenheimu, tereti se da je početkom marta ove godine u njemačkom gradu Nattheimu otvorio vatru na automobil u pokretu, u kojem se nalazilo nekoliko osoba. Incident je, prema navodima, rezultat sukoba između dvije suprotstavljene grupe. Optuženi je navodno pripadnik bajkerske grupe „United Tribuns“.

Hapšenje na aerodromu i izručenje Njemačkoj

Nakon pucnjave, osumnjičeni je uspio pobjeći policiji, koja je u saradnji s tužilaštvom u Elvangenu raspisala međunarodnu potjernicu. Ova potjernica je bila ključna za njegovo hapšenje. Dana 19. marta, osumnjičeni je zaustavljen na aerodromu u Sarajevu i priveden.

Nakon provedenog ekstradicijskog postupka, optuženi je izručen Njemačkoj, gdje je sada podignuta optužnica protiv njega.

Incident u Nattheimu

Njemački mediji podsjećaju da je do pucnjave došlo 5. marta ove godine, kada su se sukobile dvije suparničke grupe. Tada je iz vatrenog oružja pucano na automobil marke Audi. Vlasnik automobila uspio je pobjeći u susjedno dvorište i ostao je nepovrijeđen, ali je policiji izjavio da je uvjeren kako je on bio meta napada. Na njegovom vozilu pronađeno je nekoliko rupa od metaka.

Motiv pucnjave je, prema dostupnim informacijama, rivalitet između dvije suprotstavljene grupe.

Najnovije objave