Petak, 20 Septembra, 2024

Napadač iz Sanskog Mosta dovezen u UKC RS. Svjestan je i čeka operaciju

Najčitanije objave

Mehmed Vukalić, pomoćni radnik u Gimnaziji u Sanskom Mostu, osumnjičen za ubistvo troje radnika ove škole, nakon čega je pokušao samoubistvo, prebačen je u Urgentni centar RS-a u Banjoj Luci s prostrijelnom ranom grudnog koša.

Mehmed Vukalić

Pacijent je svjestan, trenutno se provode dijagnostičke procedure, te je planiran operativni zahvat. Sve daljnje prognoze su u ovom trenutku preuranjene – potvrđeno je u UKC-u.
Prema prvim informacijama, Vukalić je osumnjičen da je iz automatske puške usmrtio direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, profesoricu Gordanu Midžan i sekretaricu Nisvetu Kljunić.

U školi su, navodno, postojale određene nesuglasice, a žrtve su bile članovi komisije koja je suspendovala Vukalića. Na mjestu zločina trenutno se provodi uviđaj, dok jake policijske snage osiguravaju područje.

Nezavisne pišu da za Vukalića svi poznanici kažu kako je bio miran i povučen, sudjelovao je u ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba.

U nekoliko navrata žalio se lokalnim novinarima kako je navodno izložen mobingu na radnom mjestu. Ovaj događaj je duboko potresao javnost Sanskog Mosta, jer su svi ubijeni bili ugledni građani i omiljeni profesori.

Ubijeni direktor Nijaz Halilović

– Ovo je šokantan događaj i teško je u ovome trenutku naći i uputiti riječi utjehe obiteljima ubijenih. Izgubili smo živote naših dragih sugrađana koji su mnogo značili našoj lokalnoj zajednici i iskreno se nadamo da se ovako nešto više nikada neće dogoditi – istakao je načelnik Faris Hasanbegović.

U toku je očevid, a školu su okružile jake policijske snage.

Na mjestu pucnjave se okupio veliki broj profesora koji su u stanju šoka, jer su mnogi i sami prisustvovali krvavom piru. Za sada nije poznato je li se u školi bilo više osoba ili učenika, s obzirom na to da su ljetni praznici, odnosno učenici dolaze samo zbog popravnih ispita.

Najnovije objave