Petak, 20 Septembra, 2024

Masakr u Sanskom Mostu: Domar škole usmrtio tri osobe iz automatskog oružja

Najčitanije objave

U Sanskom Mostu se dogodio stravičan zločin u kojem su ubijene tri osobe, a cijeli grad je ostao u šoku nakon brutalnog napada koji se desio u zgradi Gimnazije. Prema dostupnim informacijama, napad je izvršio domar škole, koji je iz automatskog oružja usmrtio direktora škole, profesoricu i sekretaricu.

Detalji masakra

Incident se dogodio u ranim jutarnjim satima, kada je domar, naoružan automatskim oružjem, upao u prostorije Gimnazije. Prvo je ubio direktora Nijaza Halilovića koji je bio SDP-ov vijećnik u Sanskom Most i sekretarku škole Nisvetu Kljunić, te nešto kasnije profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan.

Nakon toga je pokušao presuditi sebi hicem u prsa, ali je preživio te je nakon dolaska Hitne pomoći prevezen na UKC Banjaluka.

Kako Vijesti.ba nezvanično saznaju za vrijeme pucnjave u školi su se nalazilo i nekoliko učenika, koji su tu bili zbog termina popravnih ispita. Oni su kada su začuli pucnjavu iskočili kroz prozore i udaljili se od škole.

Na licu mjesta pronađeni su tragovi koji jasno ukazuju na brutalnost napada – čahure iz automatskog oružja i krvavi tragovi svjedoče o jezivom događaju koji je potresao cijelu lokalnu zajednicu.

Reakcije i istraga

Ovaj strašan zločin izazvao je ogorčenje i tugu među stanovnicima Sanskog Mosta. Mnogi su u šoku i ne mogu vjerovati da se ovakav zločin dogodio u njihovoj sredini. Policija je odmah pokrenula istragu, a nadležne službe su angažirane kako bi se pružila podrška porodicama žrtava i zajednici.

Motiv zločina, iako u početku nije bio potpuno jasan, ubrzo je otkriven. Prema prvim informacijama, dugotrajni sukobi i tenzije između napadača i uprave škole eskalirali su do tačke gdje je domar posegnuo za oružjem i počinio ovaj nezapamćeni zločin.

Sanski Most, inače miran gradić, sada se suočava s traumom koju će biti teško prevazići. Ovaj masakr u zgradi Gimnazije ostavio je duboke rane u srcima stanovnika, a sjećanje na žrtve bit će trajno urezano u kolektivnu svijest zajednice.

Podrška i reakcija javnosti

Javnost je oštro osudila ovaj zločin, a mnogi su izrazili saučešće porodicama stradalih. Lokalna vlast i školske institucije odmah su reagirale, obećavši podršku porodicama žrtava i preduzimanje mjera kako bi se spriječili slični incidenti u budućnosti.

Cijeli događaj je podigao pitanje sigurnosti u obrazovnim institucijama, te su mnogi pozvali na hitne reforme i uvođenje strožih mjera sigurnosti kako bi se osigurala zaštita svih zaposlenih i učenika u školama.

Dok se istraga nastavlja, Sanski Most pokušava pronaći način da se oporavi od ovog stravičnog zločina, ali rane koje su ostale iza ovog masakra bit će teško zaliječiti.

Najnovije objave