Nedjelja, 22 Septembra, 2024

Ekonomski plan Kamale Harris: Snižavanje troškova i jačanje srednje klase

Najčitanije objave

Kamala Harris, demokratska kandidatkinja za predsjednicu SAD-a, svoju gospodarsku politiku usmjerit će na smanjenje troškova za osnovne životne potrebe poput namirnica, stanovanja i zdravstvene zaštite, kao i na jačanje poreznih olakšica za djecu. Prema informacijama njezinih savjetnika, Harris će u nadolazećim danima predstaviti detalje svog gospodarskog plana, s naglaskom na teme koje su ključne za prosječnog američkog birača, posebno u svjetlu nadolazećih predsjedničkih izbora.

U kontekstu gospodarske politike, Harris planira zadržati određene elemente iz plana aktualnog predsjednika Joea Bidena, uz istovremeno naglašavanje svojih prioriteta. Poseban fokus bit će na smanjenju troškova najma i povećanju pristupačnosti stanovanja, te na nastavku svog rada na pitanjima klime i okoliša.

Međutim, provedba ovih progresivnih ideja ovisit će o Kongresu, gdje je potrebno osigurati dovoljno glasova za donošenje zakona. Na primjer, prijedlog zakona o proširenju poreznih olakšica za djecu već se suočio s preprekama u Senatu, unatoč prolasku u Zastupničkom domu.

Kamala Harris se također jasno distancira od porezne politike svog protivnika Donalda Trumpa, koji zagovara opću carinsku stopu od 10% na sve uvozne proizvode te agresivnu carinu od 60% na kineske proizvode. Harris će, s druge strane, nastojati održati Bidenovo obećanje da neće povećavati poreze osobama s godišnjim prihodima manjim od 400.000 dolara.

Trumpova kampanja, s druge strane, kritizira njenu ekonomsku politiku, ističući da je Trump bio taj koji je donio prosperitet i pristupačnost Amerikancima kroz svoje porezne olakšice i smanjenja carina. Njegovi suradnici vjeruju da će birači i dalje vjerovati Trumpu kada je riječ o gospodarskim pitanjima.

Pred Harris je izazov privući srednju klasu i birače u ključnim državama, dok istovremeno nastoji provesti progresivne gospodarske reforme unatoč političkim preprekama.

Najnovije objave