Subota, 21 Septembra, 2024

Obnovljena isporuka gasa za Sarajevo

Najčitanije objave

Firma Sarajevo gas iz Istočnog Sarajeva jutros je obnovila isporuku gasa za građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Ovu informaciju potvrdio je za Faktor vršitelj dužnosti direktora Energoinvesta, Mirza Ustamujić.

Prema njegovim riječima, obnova isporuke stvorila je uvjete za nastavak razgovora i rješavanje trenutne situacije. Radni sastanak zakazan je za 10 sati, a Ustamujić je izjavio da je, na temelju argumentacije koju su predstavili iz Energoinvesta, jasno da je njihova pozicija potpuno opravdana.

Podsjetimo, firma Sarajevo gas Istočno Sarajevo jučer u 12 sati obustavila je isporuku gasa za Sarajevo i Istočno Sarajevo, nakon što su početkom godine zatražili povećanje cijene, prijeteći obustavom isporuke usred grijne sezone.

Sinoć je održan sastanak radi razrješenja ovog problema, na kojem je dogovoreno da isporuka gasa bude obnovljena jutros, dok će pregovori biti nastavljeni danas. Sastanku su prisustvovali federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Vedran Lakić, ministar energetike RS-a Petar Đokić, direktor Sarajevo gasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek, te vršitelj dužnosti direktora Energoinvesta Mirza Ustamujić.

Najnovije objave