Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Semir Efendić ljut na Vojina Mijatovića

Najčitanije objave

Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, izrazio je nezadovoljstvo na društvenim mrežama zbog postupaka ministra obrta, razvoja i poduzetništva FBiH, Vojina Mijatovića.

Efendić je optužio Mijatovića da je kontaktirao zastupnike SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo i pokušao ih uvjeriti da ne glasaju za prijedlog o davanju imena jednoj ulici u Općini Novi Grad po generalu Armije RBiH, Mehmedu Alagiću.

Također je naglasio da Mijatović danas ima veći uticaj u FBiH nego bilo koji politički predstavnik Bošnjaka.

“Kada je prijedlog o davanju imena jednoj ulici u Novom Gradu po generalu Mehmedu Alagiću stigao na Skupštinu Kantona Sarajevo, potpredsjednik SDP-a, Vojin Mijatović, zvao je pojedinačno zastupnike SDP-a i govorio im da ne glasaju za davanje imena ulici po ‘ratnom zločincu’.

Danas Vojin Mijatović odlučuje o raspodjeli dobiti BH Telekoma, a bio je u Vladi RS kada je Telekom RS prodat Telekomu Srbije.

Ovaj čovjek, koji nije iz Federacije BiH, danas ima veći uticaj u Federaciji BiH nego bilo koji politički predstavnik Bošnjaka, zahvaljujući SDP-u i njihovoj besmislenoj politici koja ide isključivo na štetu onih koji ih biraju,” napisao je Efendić.

Najnovije objave