Petak, 20 Septembra, 2024

SIPA poziva građane: Prijavite imovinu povezanu s Ibrom Berilom

Najčitanije objave

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u nastavku postupanja u predmetu kodnog naziva “Incitat”, za potrebe Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izdala je sljedeću objavu:

Poziv građanima

SIPA poziva sve građane koji imaju informacije o imovini koja je u stvarnom vlasništvu osumnjičenog Ibre Berila i s njim povezanih osoba: Saima Berilo, Mirzet Berilo, Merim Berilo i Arnela Berilo, ali koja se vodi na trećim licima, da se jave Agenciji. Poziv je upućen s ciljem prikupljanja dodatnih informacija o takvim predmetima.

Detalji poziva

Prijava imovine: Građani na čije ime je upisana imovina koja je stvarno u vlasništvu navedenih osoba trebaju prijaviti tu imovinu Državnoj agenciji za istrage i zaštitu najkasnije do 23.08.2024. godine, kako bi izbjegli eventualno krivično gonjenje.

Dostava informacija: Građani koji imaju informacije o imovini koja je predmet objave mogu dostaviti te informacije neposredno u prostorijama Agencije, putem e-mail adrese sipa@sipa.gov.ba, anonimno putem besplatnog telefonskog broja KRIMOLOVCI na broj 080 020 505, ili putem obrasca elektronske prijave krivičnog djela dostupnog na linku http://www.sipa.gov.ba/sr/kontakt.

Ovaj poziv ima za cilj olakšati prikupljanje relevantnih informacija i osigurati da se pravda provede na transparentan i zakonit način.

Najnovije objave