Subota, 21 Septembra, 2024

Novi toplotni val donosi temperature preko 40 stepeni

Najčitanije objave

U Bosni i Hercegovini će prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima na zapadu i jugozapadu Bosne mogući su slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniže jutarnje temperature kretat će se većinom između 13 i 18 stepeni, dok će na jugu zemlje doseći do 24 stepena. Najviše dnevne temperature očekuju se između 29 i 34 stepena, a na jugu zemlje do 36 stepeni. U Sarajevu će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, s jutarnjim temperaturama oko 14 stepeni i dnevnim do 32 stepena, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ). Ovi relativno “svježiji” dani prethode novom toplotnom valu.

Prognoza za naredne dane

Prema BHmeteo, narednih nekoliko dana zadržat će se ugodnije ljetne temperature, nakon čega slijedi novi toplotni val.

Četvrtak: Pretežno sunčano uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima očekuju se lokalni pljuskovi i slaba grmljavina u planinskim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnje temperature će se kretati između 14 i 18 stepeni, dok će na jugu zemlje dosegnuti do 24 stepena. Dnevne temperature će biti između 29 i 34 stepena, a na jugu do 36 stepeni.

Petak: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Jutarnje temperature će se kretati između 13 i 18 stepeni, dok će na jugu zemlje dosegnuti do 24 stepena. Dnevne temperature će biti između 29 i 34 stepena, a na jugu do 38 stepeni.

Subota: Pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. Jutarnje temperature će se kretati između 14 i 19 stepeni, dok će na jugu zemlje dosegnuti do 25 stepeni. Dnevne temperature će biti između 30 i 35 stepeni, a na jugu do 38 stepeni.

Pripremite se za nadolazeći toplotni val i poduzmite potrebne mjere kako biste se zaštitili od visokih temperatura.

Najnovije objave