Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Bidenova kampanja sve gora: Režirani intervjui i manipulacija medijima

Najčitanije objave

CBS News izvijestio je da je osoblje Bidenove kampanje pripremilo pitanja za dva radio-intervjua kako bi prikazali predsjednika u najboljem svjetlu. Cilj je bio dokazati njegovo izvrsno mentalno i fizičko zdravlje.

Stvaranje lažne stvarnosti

Ovaj pristup pokazuje da administracija pokušava stvoriti virtualnu stvarnost u kojoj predsjednik izgleda bolje nego što je. Takva manipulacija podsjeća na taktike u autokratskim režimima i predstavlja kršenje temeljnih demokratskih vrijednosti.

Iskorištavanje naivnosti

CBS tvrdi da su voditelji kampanje iskoristili naivnost crnih voditelja da im podmetnu potpuno režirane intervjue. To je učinjeno kako bi se pokazalo da je predsjednik sposoban odgovarati na pitanja u realnom vremenu.

Uzurpacija ovlasti

Pitanje uzurpiranja predsjedničkih ovlasti pojavilo se kada je formiran tim specijalista u Bijeloj kući s misijom sprečavanja gafova predsjednika Bidena. Ovaj tim odlučuje što će predsjednik govoriti i kako će biti prikazan javnosti.

Reakcija medija

New York Times, koji je godinama podržavao Bidena, sada počinje postavljati kritička pitanja. Uočljivo je smanjenje prakse stavljanja Trumpovih kritika uz svaku negativnu vijest o Bidenu.

Panični mod kampanje nakon lošeg nastupa na debati ne opravdava autokratsku manipulaciju medijima. Birači zaslužuju znati stvarno mentalno i fizičko stanje predsjednika, bez obzira na političke preferencije.

Najnovije objave