Petak, 20 Septembra, 2024

Posvađali se De Niro i Trump: “Uništavaš grad i zemlju! Ti si patetični ludak!

Najčitanije objave

Proslavljeni glumac Robert De Niro ponovno je dospio u centar pažnje zbog svojih oštrih kritika na račun bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Na nedavnoj konferenciji za medije, De Niro nije štedio riječi, optužujući Trumpa za pokušaj uništavanja ne samo New Yorka, već i cijele zemlje, pa čak i svijeta.

“Mi Njujorčani smo ga nekada tolerisali kada je bio samo još jedan us***i trgovac nekretninama koji se maskirao kao velika zverka. Volim ovaj grad. Ne želim da ga uništim. Donald Trump želi da uništi ne samo grad već i zemlju, i, na kraju, mogao bi da uništi svijet,” izjavio je De Niro.

Trumpov odgovor
Trump nije dugo čekao na odgovor. Putem svoje mreže Truth Social, bivši predsjednik je De Nira nazvao “patetičnim ludakom” i kritizirao njegovu filmsku karijeru, tvrdeći da su njegovi filmovi izgubili kvalitetu otkako se pridružio kampanji predsjednika Joea Bidena.

“Nikad nisam znao koliko je mali, i psihički i fizički, ludi bivši glumac Robert De Niro. Danas je De Niro, koji pati od neizlječivog stanja, dočekan ispred zgrade suda silom koja je daleko veća od radikalne ljevice – MAGA (Make America Great Again),” poručio je Trump.

Dugogodišnji sukob
Ovo nije prvi put da su De Niro i Trump ušli u javni sukob. Njihov konflikt traje već godinama, s De Nirom koji je često koristio svoj javni platformu da kritizira Trumpa. S druge strane, Trump je u više navrata odgovarao na De Nirove kritike, nazivajući ga “osrednjim glumcem” i “čovjekom s niskim IQ-om”.

Reakcije javnosti
Ovaj najnoviji sukob izazvao je brojne reakcije. De Nirovi obožavatelji su ga podržali, pohvalivši ga zbog njegove hrabrosti i otvorenosti u izražavanju političkih stavova. S druge strane, Trumpovi pristalice smatraju da su De Nirove izjave pretjerane i neprimjerene.

Zaključak
Nastavak sukoba između Roberta De Nira i Donalda Trumpa pokazuje koliko su duboke podjele u američkom društvu, čak i među slavnim ličnostima. Dok jedni vide De Nira kao heroja koji se bori protiv onoga što smatraju destruktivnom politikom, drugi ga vide kao nekoga tko koristi svoju slavu za nepotrebne napade na bivšeg predsjednika. Bez obzira na to, ovaj sukob će zasigurno nastaviti privlačiti pažnju medija i javnosti.

Najnovije objave