Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Usyk osvojio naslov apsolutnog prvaka teške kategorije nakon dramatične borbe s Furyjem

Najčitanije objave

Uzbudljivi okršaj u svijetu boksa donio je poslije 25 godina apsolutnog prvaka teške kategorije – Oleksandra Usyka, koji je sudskom odlukom osvojio naslov. Dok je Tyson Fury, s druge strane, od 2020. držao WBC pojas teške kategorije, Usyk je imao u svom vlasništvu WBA, WBO i IBF pojaseve. Meč je održan u Riyadu, Saudijska Arabija.

Usyk je od samog početka meča izgledao samouvjereno, zauzevši sredinu ringa i gradivši svoje napade prednjim direktima. Fury je ciljao tijelo svog protivnika, kao što je i najavio, dok je Usyk odgovarao udarcima u tijelo nakon samo dvije minute borbe.

U drugoj rundi, Usyk je nastavio s samouvjerenim nastupom, pogodivši Furyja s dva precizna udarca. Fury je, iako s osmijehom na licu, osjetio udarce svog protivnika.

Treća runda donijela je napade Usyka, dok se Fury povlačio, pokušavajući održati distancu. Obojica su razmijenila nekoliko udaraca u posljednjim sekundama runde.

Fury je u četvrtoj rundi kombinirao udarce, preuzimajući inicijativu, dok je Usyk pritiskao Furyja u kutu i zadavao mu udarce u tijelo.

U petoj rundi, Usyk je pokazivao znakove umora dok je Fury postajao agresivniji. Fury je kontrolirao meč, pogađajući Usyka prednjim direktima.

Usyk je pokušao povratiti kontrolu u šestoj rundi, no Fury je čitao njegove napade i nanosio štetu udarcima u tijelo.

Fury je u osmoj rundi krenuo agresivno, ali Usyk je odlično blokirao njegove udarce i uzvratio opasnim napadom, pokazujući povratak samopouzdanja.

Nakon teške devete runde, u kojoj je Usyk bio uzdrman, Fury se oporavio, ali nije više izgledao tako samouvjereno kao na početku meča. Usyk je dominirao, završivši 11. rundu s dobrim udarcima.

Iako je Fury imao priliku za kvalitetan napad u posljednjoj rundi nakon što je uzdrmao Usyka, propustio je tu priliku.

Najnovije objave