Četvrtak, 19 Septembra, 2024

Putin održao govor naciji: “NATO se priprema napasti nas!”

Najčitanije objave

Vladimir Putin, u svom govoru o stanju nacije, naglasio je prioritete Rusije za sljedećih šest godina, istaknuvši važnost vojne operacije u Ukrajini i unutarnjih reformi. Putin je pohvalio hrabrost vojnika na prvim linijama te kritizirao Zapad i njegove “kolonijalne” namjere. Istaknuo je podršku građana Rusije vojnoj akciji te se osvrnuo na unutarnje socijalne i ekonomske ciljeve, uključujući borbu protiv siromaštva i poticanje poduzetništva. Putin je također upozorio na prijetnje koje dolaze izvana, posebno od strane NATO-a, ističući da će Rusija odlučno braniti svoj suverenitet. Svoj govor završio je izražavanjem zahvalnosti građanima Rusije na solidarnosti te optimističnim obećanjem za budućnost zemlje. Očekuje se da će Putinovo obraćanje imati značajan utjecaj na političku situaciju u Rusiji, posebno uoči predstojećih izbora.

Putin tvrdi da bi sudbina bilo koje zemlje koja napadne Rusiju bila ‘mnogo tragičnija‘ od svega s čime bi se suočila

O Ukrajini i vojnoj operaciji: Putin je istaknuo podršku vojnicima koji su uključeni u vojnu operaciju u Ukrajini, nazivajući ih herojima. Neki od ključnih citata u vezi s tim su:

“Pohvalio je heroje na prvim linijama ‘koji pate u rovovima’, ali imaju podršku cijele države.”
“Stanovnike Donbasa i Sevastopolja također je nazvao herojima te je rekao kako je njihov ustanak ‘stvar ponosa’.”
“Tvrdi da ljudi šalju pakete na bojišnicu kako bi podržali vojnike koji se bore u Ukrajini pokazujući da je ‘cijela zemlja uz njih’.”

O Zapadu i vanjskim prijetnjama: Putin je kritizirao Zapad, optužujući ga za namjeru uništavanja Rusije te je istaknuo potrebu za zaštitom suvereniteta zemlje. Neki citati u vezi s tim su:

“Kritizira ‘kolonijalni‘ Zapad, za koji kaže da ‘namjerava uništiti Rusiju’.”
“Naglašava da Rusija pokazuje ‘potpunu odgovornost’ kod korištenja nuklearnog oružja te se osvrnuo na optužbe SAD-a da je Rusija u svemir lansirala nuklearno oružje.”

O unutarnjim reformama i socijalnim ciljevima: Putin je istaknuo prioritete u unutarnjim reformama, uključujući smanjenje siromaštva, poticanje poduzetništva te poboljšanje socijalnih i ekonomskih uvjeta. Neki od citata u vezi s tim su:

“Želi smanjiti razinu siromaštva s 30 posto na 7 posto do 2030. godine.”
“Putin želi da se što više stanovništva bavi sportom, a sredstva treba utrošiti na poboljšanje objekata.”

O vanjskim prijetnjama i vojnoj obrani: Putin je upozorio na prijetnje izvana, posebno od strane NATO-a, ističući spremnost Rusije da brani svoj suverenitet. Neki citati u vezi s tim su:

“Zapadna Rusija mora biti ‘odgovarajuće zaštićena’ nakon proširenja NATO-a na Švedsku i Finsku.”
“Putin je upozorio da bi bilo kakav napad na Rusiju mogao rezultirati ‘upotrebom nuklearnog oružja’.”

O ekonomskim ciljevima i razvoju: Putin je iznio planove za ekonomski razvoj, uključujući obnovu industrijske baze i poticanje proizvodnje. Neki od citata u vezi s tim su:

“Putin je obećao da će Rusija postati četvrta najveća gospodarska sila u bliskoj budućnosti.”
“Govorio je o podršci malim poduzećima i povećanju izvoza oružja te razvoju poljoprivrede i umjetne inteligencije.”

Ovim ključnim točkama Putin je dao jasnu sliku svoje vizije za budućnost Rusije, ističući prioritete u vojnom, vanjskopolitičkom, ekonomskom i socijalnom području. Njegov govor odražava njegove političke ciljeve te moćan utjecaj koji ima na unutarnju i vanjsku politiku zemlje.

Najnovije objave