Ponedjeljak, 30 Septembra, 2024

Svjetsko klupsko prvenstvo 2025: Novi format i domaćin MetLife Stadium

Najčitanije objave

Svjetsko klupsko prvenstvo 2025. će se održati na stadionu MetLife u predgrađu New Yorka, gdje će također biti domaćin i finala Svjetskog prvenstva 2026., objavila je FIFA.

Novi format ovog klupskog nogometnog prvenstva okupit će 32 ekipe iz cijelog svijeta na turniru koji će se održati u SAD-u od 15. juna do 13. jula. Osim na stadionu MetLife u East Rutherfordu, New Jersey, utakmice će se igrati i u deset drugih američkih gradova: Atlanti, Charlottei, Cincinnatiju, Los Angelesu, Miamiju, Nashvilleu, Orlandu, Philadelphiji, Seattleu i Washingtonu. U Orlandu će se utakmice igrati na dva stadiona – Camping World stadionu i stadionu ‘Inter&Co.

Svjetsko klupsko prvenstvo je godišnje takmičenje koje FIFA organizira bez prekida od 2005. Predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, ocijenio je da će ovo prvo izdanje svjetskog klupskog prvenstva otvoriti “novu eru za nogomet i klubove”. Predsjednik UEFA-e, Aleksandar Čeferin, vjeruje da će ovo takmičenje “imati veliki utjecaj na rast nogometnih klubova i nogometaša diljem svijeta”.

Novo izdanje svjetskog klupskog prvenstva izazvalo je posljednjih nekoliko mjeseci brojne kritike zbog proširenja već preopterećenog kalendara. Ždrijeb za osam grupa od po četiri kluba održat će se u prosincu, a trenutni branitelj naslova je Manchester City.

Najnovije objave