Utorak, 1 Oktobra, 2024

“Squid Game” se vraća: Netflix najavio izlazak druge sezone popularne serije

Najčitanije objave

Tri godine nakon što je serija “Squid Game” postala globalni fenomen, Netflix je najavio izlazak druge sezone. Fanovi neće morati dugo čekati, jer će prva epizoda druge sezone biti dostupna 26. decembra ove godine, dok će treća i finalna sezona izaći 2025. godine.

Povratak globalnog fenomena

Kada je serija “Squid Game” debitirala na Netflixu 2021. godine, odmah je postala senzacija, prikupivši nevjerojatnih 1,65 milijardi sati gledanja u prvih 28 dana. Time je postala prva serija koja je gledana s preko 100 miliona Netflix računa. Popularnost serije inspirirala je i reality show “Squid Game: The Challenge,” gdje se učesnici takmiče u sličnim igrama.

Novi teaser i očekivanja

Novi teaser na temu Olimpijskih igara prikazuje naizgled normalnu trku koja brzo postaje opasna. Mogu se čuti riječi misterioznog lika na korejskom: “Prošle su tri godine, da li želiš da igraš ponovo?” Ovo obećava još uzbudljivijih trenutaka u nadolazećim epizodama.

Radnja serije

Serija prati tajno takmičenje u kojem se 465 ljudi u teškoj finansijskoj situaciji takmiči za ogromnu novčanu nagradu. Ubrzo otkrivaju smrtonosnu prirodu igara koje uključuju tradicionalne korejske dječje igre s opasnim preokretima.

Prva sezona fokusirala se na razvedenog zavisnika od kockanja, Seong Gi-huna (Lee Jung-jae), koji se pokušava promijeniti zbog svoje kćerke. Na kraju prve sezone, izlazi traumatiziran i zaklinje se da će pronaći ostale učesnike iz prve sezone.

S velikim iščekivanjem, fanovi širom svijeta raduju se povratku serije “Squid Game”. Očekuje se da će druga sezona donijeti još više napetosti, iznenađenja i emocionalnih trenutaka, čime će nastaviti svoj put kao jedan od najvećih televizijskih fenomena našeg vremena.

Najnovije objave