Petak, 18 Oktobra, 2024

Pronađeno tijelo posljednje žrtve poplava u Donjoj Jablanici, potraga se nastavlja u Buturović Polju

Najčitanije objave

U Donjoj Jablanici pronađeno je tijelo posljednje osobe za kojom se tragalo nakon razornih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, potvrdio je Sabahudin Spahović iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). Prema njegovim riječima, nestanak ove osobe bio je prijavljen u Donjoj Jablanici, a nakon dana traganja, tijelo je pronađeno.

Iako je potraga na području Jablanice sada završena, i dalje se traga za još jednom nestalom osobom na području Buturović Polja u općini Konjic.

Poplave i klizišta koje su prije deset dana zahvatile Bosnu i Hercegovinu odnijele su najmanje 26 života. Najveći broj žrtava bio je na području Jablanice, gdje je poginulo 19 osoba, četiri osobe su stradale u Konjicu, dok su tri osobe izgubile život u Fojnici.

Ove katastrofalne poplave ostavile su iza sebe ne samo ljudske žrtve, već i ogromne materijalne štete, dok se zajednice oporavljaju od posljedica ove prirodne nepogode. Potraga za nestalim osobama, kao i napori na sanaciji štete, nastavljaju se širom pogođenih područja

Najnovije objave