Petak, 18 Oktobra, 2024

SIPA HAPSI U KJKP RAD: Sumnje na korupciju

Najčitanije objave

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a KS rano jutros priveli su sedam osoba u vezi sa sumnjama na nezakonitosti u radu komunalnog preduzeća KJKP Rad, a koje su se navodno dešavale od 2021. godine do danas, javlja Klix.ba.

Među privedenim je i direktor KJKP Rad Nijaz Salamović, koji je na ovu funkciju imenovan kao kadar stranke Narod i Pravda (NiP). Kako nezvanično saznaje Klix.ba, privedena je i bivša direktorica preduzeća Vera Arnautović, kao i bivši i sadašnji članovi Nadzornog odbora.

Ova privođenja dolaze nakon prethodne akcije sprovedene u augustu ove godine, kada su službenici MUP-a Kantona Sarajevo izuzeli dokumentaciju iz ovog preduzeća u sklopu istrage o sumnjama na počinjenje koruptivnih krivičnih djela, posebno zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

Prethodni pretresi i današnja privođenja dio su šire istrage usmjerene na rasvjetljavanje potencijalnih nezakonitih aktivnosti unutar KJKP Rad. Tužilaštvo KS najavilo je da će tokom dana biti poznato više informacija o ovom slučaju, koji izaziva veliku pažnju javnosti s obzirom na važnost komunalnog preduzeća za svakodnevni život građana Sarajeva.

Istraga se nastavlja, a očekuje se da će prikupljeni dokazi pomoći u razjašnjavanju potencijalnih zloupotreba u radu preduzeća, čime bi se utvrdila odgovornost osoba uključenih u ovaj slučaj.

Najnovije objave