Utorak, 16 Jula, 2024

Zvizdić pozvao NATO da rasporedi trupe u Brčko distriktu

Najčitanije objave

Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Denis Zvizdić pozvao je danas članice NATO saveza, uoči NATO samita koji će biti održan 11. i 12. jula ove godine, da donesu odluku o raspoređivanju NATO vojnika na teritoriji Brčko distrikta BiH.

-Imajući u vidu da će se na Samitu razgovarati i o situaciji u BiH i zapadnom Balkanu, pozivam članice NATO saveza, prijatelje cjelovite, suverene, multietničke, antifašističke, evropske i demokratske BiH, da na bazi Aneksa 1A Dejtonskog mirovnog sporazuma i člana 7. Statuta Brčko Distrikta BiH, rasporede NATO vojnike na teritoriju BD BiH – poručio je Zvizdić.

Takvom odlukom bi, smatra on, preventivno bio zaustavljen, a onda i trajno onemogućen projekt secesije bh. entiteta RS koji je pokrenut zadnjim odlukama NSRS. Time bi istovremeno, naglašava, bila uspješno otklonjena jedna od najvećih opasnosti sa kojom se suočava BiH.

-Nadmoćna većina građana BiH, (ustvari svi, osim lidera vladajuće koalicije u bh. entitetu RS, onih koji negiraju genocid i veličaju ratne zločince, koji su interesno povezani sa vladajućom strukturom u bh. entitetu RS i koji RS žele pretvoriti u ispostavu ruskih interesa u Evropi i na zapadnom Balkanu), želi mir, stabilnost i napredak i sa velikim zadovoljstvom i iskrenom podrškom bi dočekali odluku o NATO snagama u Brčko distriktu BiH kao trajnom rješenju dugogodišnje antidržavne i secesionističke politike – poručio je Zvizdić na zvaničnom Facebook profilu.

Najnovije objave