Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Vučić: U toku je velika i teška kriza u vezi sa RS

Najčitanije objave

O Republici Srpskoj se ne govori dovoljno, a iz Sarajeva govore o svemu što se kod nas zbiva i to na veoma vulgaran način, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući aktualnu situaciju u regionu.

Kako je rekao u gostovanju na televiziji Prva, “sve i da nema nijednog Srbina u Republici Srpskoj, pa bismo više govorili o situaciji u komšiluku”.

“U toku je velika i teška kriza i neću dalje da se izjašnjavam. Razgovaram sa Miloradom Dodikom, sa mnogim akterima i ljudima kojima verujem u Republici Srpskoj i za koje znam da umeju da procene. Plašim se da su stranci doneli odluku da idu veoma žestoko”, rekao je Vučić.

Komentarišući tekst njemačkog novinara Mihaela Martensa o njemačkom planu za Balkan, Vučić je rekao da taj tekst nimalo nije slučajan, da je riječ o izuzetno obrazovanom novinaru, čovjeku koji govori srpski, ali koji nikada nije bio na srpskoj strani.

Predsjednik Srbije rekao je da se o Republici Srpskoj manje govori i zato su ljudima normalnim postale neke druge stvari.

“Može da izbije Treći svetski rat u Ukrajini, mi Srbi uvek očekujemo da živimo bolje, a ne moramo i da radimo više. Ja sam brutalan prema sebi, jer očekujem više, moram da sagledam stvari kakve jesu”, naveo je Vučić.

Kako kaže, Nijemci manje idu turistički u Hrvatsku zbog inflacije i jer štede, dok Srbi idu još više na more, siti-brejk destinacije i da negdje idu na svake dvije-tri nedjelje.

Najnovije objave