Srijeda, 24 Jula, 2024

Vučić se na Pinku “obračunao” sa Helezom: LAŽOVE JEDAN…!

Najčitanije objave

Vučić je jučer gostovao na TV Pink, gdje je iskoristio priliku za propagandu i obranu svog lika i djela.

Pucao po Sarajevu

Vučić se osvrnuo na riječi ministra obrane BiH, Zukana Heleza, koji ga je optužio za sudjelovanje u snajperskim napadima na Sarajevo. Vučić je bijesno odgovorio:

“Ja Zukanu Helezu (ministru obrane BiH, op.a.) predlažem jednu stvar. Ako sam pucao po Sarajevu, samo jedan maleni dokaz neka pokaže i ja od tog dana više neću biti predsjednik Srbije”, počeo je Vučić. “Ja tebe pozivam lažove jedan, da sa svim kineskim dronovima koje kupiš u Tehnomaniji pa pokazuješ kao velika dostignuća da podneseš ostavku na svoju mnogo nižu funkciju. Ako to ne dokažeš. Jel to fer? Ja mislim da je veoma fer”, bjesnio je Vučić.

O marširanju u Prijedoru

Vučić se osvrnuo i.na marširanje srpskih kadeta u Prijedoru. On je rekap da su sve procedure i nadležnosti poštovane u vezi sa defileom vojnih kadeta iz Srbije u Bosni i Hercegovini i naglasio da oni “nikoga nisu mogli da ugroze”.
Dodao je da se svaki dan protiv njega u regiji vodi besmislena kampanja.
– To je zbog Denisa Bećirovića i zbog Željka Komšića i svih njihovih medija koji su rekli da je Srbija krenula u agresiju poslije srpskog sabora zbog učešća kadeta Vojne akademije na memorijalnim skupovima obilježavanja tragedije srpskog naroda na Kozari – rekao je Vučić za Pink.
Kazao je da “nažalost mediji nisu prenijeli kao vijest to što je i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković potvrdio da je sve bilo u skladu sa procedurom i nadležnostima”.
– Pa zato što su dva dana lagali, dva dana obmanjuju javnost, dva dana vode hajku, kako će sada da kažu, izvinite, mi smo najgori lažovi. Svi njihovi političari, svi njihovi mediji. Znate li da smo isto tako imali te kadete i 2017. godine? Na istim tim mjestima. Imamo slike u Češkoj i Austriji. U Češkoj, Austriji, Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj. To je najobičnija stvar i sitnica. Nikom to ništa ne znači, sve procedure smo poštovali i Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uputili notu – rekao je Vučić.
Dodao je da “kadeti nisu imali ni vojne čizme ni vojne uprtače i da nisu mogli nikoga da ugroze”.
– Nego je samo važno voditi kampanju protiv Srba. Ja ih pitam zašto to radite Bošnjacima? Nama ne radite ništa. Ništa možete, ni ćete ništa da nam uradite. Što to radite Bošnjacima? Što to radite svom narodu kojeg tjerate da mrzi nekoga bez ikakvog razloga – rekao je Vučić.

Napadi na Danila

Pričao i o verbalnim napadima na svog sina Danila Vučića kojeg su redari u Njemačkoj jedva spriječili da se ne umiješa u navijačku tučnjavu na EURU i nekom ne razbije glavu. Teško je, zapravo, nabrojati sve ono o čemu je Vučić pričao kako bi uveličao svoj lik i djelo

Najnovije objave