Subota, 10 Decembra, 2022

Urban i Kekin predstavili slikovnice “Ludi Škarpa” i “Mala”

Najčitanije objave

Muzičar Damir Urban u sklopu zagrebačkog sajma knjige Interlibera održao promociju slikovnice „Ludi Škarpa“ objavljene u nakladi Croatia Recordsa.
„Ludi škarpa“, inače je pjesma s Urbanova posljednjeg albuma „Lipanj, srpanj, kolovoz“, na kojoj njegovo pjevanje prate dječji glasovi, pitajući se „A tko je on, taj ludi Škarpa”.

Ideja za slikovnicu potekla je od Urbanovog danas sedmogodišnjeg sina Istoka Zole, koji je strastveni crtač. Inače, autor ilustracija za „Ludog Škarpu“ je poznati domaći ilustrator Tomislav Torjanac, najpoznatiji po sjajnim ilustracijama za „Grgu Čvarka“ i „Kako živi Antuntun“. Torjanac je ilustrator i slikovnice jednog drugog poznatog glazbenika, Mile Kekina, koja je također predstavljena na Interliberu.

Kekinova slikovnica zove se „Mala“ i objavljena je u nakladi Profila, a, kako kaže Kekin, ona potiče na razmišljanje i zauzimanje kritičkog stava prema stereotipima vezanima uz izgled i društveno prihvatljivo ponašanje, posebno djevojčica od kojih se traži da uvijek budu savršeno lijepe

Najnovije objave