Srijeda, 22 Marta, 2023

Upoznajte mjesto budućnosti gdje mladi uče o najvažnijim zanimanjima

Najčitanije objave

Jedna četvrt u Berlinu apsolutno pomiče granice i simbol je energetske tranzicije u Njemačkoj. Riječ je o gradskoj četvrti EUREF-Campus Berlin koja se prostire na oko 5,5 hektara, odličnoj lokaciji za tvrtke u području energije, mobilnosti i održivosti.

Od početka razvoja lokacije 2008. godine, nacionalne i međunarodne tvrtke i istraživačke institucije smjestile su se upravo u EUREF kampusu u Berlinu. Ondje nastaju inovativni projekti za budućnost koji su jedinstveni u Europi. U bliskoj razmjeni i brojnim partnerstvima, globalni igrači, start-upovi te istraživačke i nastavne institucije razvijaju ondje inteligentna rješenja za grad budućnosti.

Ne čudi stoga da se EUREF još naziva i “mjesto budućnosti” i pravi laboratorij za prelazak na obnovljivu energiju, gdje radi i uči više od 5000 ljudi u više od 150 različitih institucija i tvrtki.

Svojim radom gotovo svakodnevno dokazuju da je prijelaz na obnovljivu energiju i financijski izvediv. To čine kroz brojke projekte koji povezuju poslovanje i znanost, a pokrivaju teme od klimatski neutralne opskrbe energije, inteligentne energetske mreže ili energetski učinkovitih zgrada te brojne druge.

U četvrti se nalaze i brojni restorani i sportski objekti, središta renomiranih tvrtki za energetsku učinkovitost, 12 stanica za punjenje električnih automobila, sveučilišni kampus s vlastitim magistarskim tečajevima, CO2 neutralna opskrba energijom putem kogeneracije na bioplin te lokalno proizvedena regenerativna energija iz fotonapona ili elektrana vjetra. EUREF-Campus od 2014. godine uspješno ispunjava klimatske ciljeve CO2 koje je postavila Savezna vlada Njemačke za 2045. godinu, piše Green.hr

Najnovije objave